Blog

Blog

3+1 λόγοι για να γίνεις μέντορας – Μέρος Β

Από την 1η συνάντηση μέχρι και τη συνέντευξη – πρόβα generale οι μέντορές μας είναι δίπλα στους mentees μας και τους υποστηρίζουν τόσο έμπρακτα όσο και ψυχολογικά. Τι σημαίνει όμως να είσαι πηγή έμπνευσης για κάποιον, να συναναστρέφεσαι με νέους ανθρώπους, να είσαι ανοικτός σε δημιουργικές ιδέες και διαφορετικές οπτικές; Η Αναστασία Ασημακοπούλου, μέντορας στο πρόγραμμα mentoring του Job-Pairs, μοιράζεται την εμπειρία της.

Τι σας ώθησε να δηλώσετε συμμετοχή ως mentor στο Job-Pairs;

Οι δικές μου δυσκολίες να αποκατασταθώ στο αντικείμενο μου. Νιώθω ότι ανταποδίδω σε όσους θετικά με επηρέασαν και με βοήθησαν.

Υπήρξε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια του προγράμματος; Κάτι που θυμάστε έντονα;

Η συνέντευξη – πρόβα generale. Τα μεντοράκια μου πραγματικά κέρδιζαν τις εντυπώσεις! Έχουμε τη δύναμη αν πιστέψουμε σε έναν άνθρωπο, να τον βοηθήσουμε να αναδείξει τον καλύτερο του εαυτό.

Μπορείτε να μας πείτε με μία λέξη τι αποκομίσατε εσείς από το πρόγραμμα;

Αισιοδοξία!

Tι θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να γίνει mentor;

Να γυρίσει τη σκέψη του πίσω στο παρελθόν. Να θυμηθεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και να συναισθανθεί τις προκλήσεις που του παρουσιάστηκαν.

Γιατί να γίνει και γιατί να επιλέξει το Job-Pairs;

Για εμένα το να λειτουργείς ως μέντορας σημαίνει να είσαι ανοιχτός σε φρέσκιες ιδέες. Θα πρότεινα λοιπόν να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με δημιουργικό τρόπο σκέψης κοιτώντας από απροσδόκητες κάποιες φορές οπτικές γωνίες.

Στο Job-Pairs γίνεται οργανωμένη δουλειά, τόσο σε επιστημονικό υπόβαθρο, όσο και σε διαχειριστικό επίπεδο. Σίγουρα έχει προσελκύσει τους καλύτερους συμμετέχοντες στο χώρο του HR και επιπλέον γίνεται εξαιρετική δουλειά στο ταίριασμα των προφίλ. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, το αποτέλεσμα είναι εμφανές!


Organizational Development Manager