Συχνές Ερωτήσεις

To Mentoring Πρόγραμμα έχει κόστος συμμετοχής;

Όχι, το Mentoring Πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους mentees και εθελοντικό για τους mentors. Η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών στηρίζεται στον εθελοντισμό και τον επαγγελματισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνεται καμία χρηματική συναλλαγή, αλλά και τα δύο μέρη απαιτείται να δείχνουν συνέπεια, σεβασμό και εμπιστευτικότητα.

Πρέπει να έχω πάρει το πτυχίο μου για να κάνω αίτηση ως mentee;

Ναι. Είναι βασική προϋπόθεση για τους mentees να είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (AEI/ΤΕΙ ή ισότιμου ιδρύματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού).

Αν εργάζομαι μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα;

Ναι, μπορείς αφού το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται επαγγελματική καθοδήγηση και ενδυνάμωση. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι δίνεται προτεραιότητα στους mentees που είναι άνεργοι. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχεις διασφαλίσει ότι θα έχεις τον απαιτούμενο χρόνο για τις συναντήσεις με τον Μέντορά σου.

Δε μένω στην Αθήνα. Μπορώ να συμμετέχω στο Job-Pairs;

Ναι, μπορείς. Για τους Mentors και τους Mentees που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μέσω video call. 

Υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο για τους mentees;

Όχι, δεν υπάρχει. Η περίοδος αναμονής ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς χρειάζεται να αναζητηθεί Mentor με μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από τους ίδιους.

Θα βρω εργασία μέσα από το Job-Pairs;

Όχι, το Job-Pairs δεν παρέχει υπηρεσίες εύρεσης εργασίας. Στόχος του Mentoring είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και καθοδήγηση των συμμετεχόντων.

Αν στο παρελθόν έχω λάβει μέρος ξανά στο Job-Pairs, μπορώ να συμμετέχω και πάλι;

Ναι, μπορείς. Επικοινώνησε μαζί μας στο info@job-pairs.gr και εξήγησέ μας τι θα ήθελες διαφορετικό αυτή τη φορά.

Πόσος είναι ο χρόνος αναμονής από τη στιγμή που θα αιτηθώ μέχρι να αντιστοιχηθώ με Mentor;

Ο μέσος χρόνος αναμονής για να αντιστοιχηθεί κανείς με mentor είναι 2 εβδομάδες. Το διάστημα αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα την ειδικότητά σου και τη διαθεσιμότητα των Μεντόρων. Επίσης, δίνεται προτεραιότητα σε mentees που είναι άνεργοι αυτή την περίοδο. Σε περιόδους με υψηλή ροή αιτήσεων από mentees η αναμονή ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

Πώς επιλέγεται ο Mentor ή ο Mentee που μου ταιριάζει;

Η επιλογή κατάλληλου mentee ή mentor, αντίστοιχα, γίνεται από την ομάδα του Job-Pairs. Μέλη της ομάδας με πολύχρονη εμπειρία στο Mentoring και το Recruitment διαβάζουν αναλυτικά τις αιτήσεις και αναλαμβάνουν να συνδέσουν τους κατάλληλους άνθρωπους.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις να συμμετέχει κανείς ως Mentor;

-Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην επαγγελματική ειδκότητα που επιθυμεί να κάνει mentoring
-Διαθέσιμος χρόνος για προσωπικές συναντήσεις (4 ωριαίες συναντήσεις στο χώρο εργασίας σου, 1 συνάντηση ανά 10 μέρες περίπου)
-Ειλικρινής διάθεση να μοιραστείς τις γνώσεις σου και να αλληλεπιδράσεις με έναν νέο άνθρωπο που αναζητά καθοδήγηση