Blog

Blog

3+1 λόγοι για να γίνεις μέντορας – Μέρος Γ

Από την 1η συνάντηση μέχρι και τη συνέντευξη – πρόβα generale οι μέντορές μας είναι δίπλα στους mentees μας και τους υποστηρίζουν τόσο έμπρακτα όσο και ψυχολογικά. Τι σημαίνει όμως να είσαι πηγή έμπνευσης για κάποιον, να συναναστρέφεσαι με νέους ανθρώπους, να είσαι ανοικτός σε δημιουργικές ιδέες και διαφορετικές οπτικές; Ο Θανάσης Μάσσιας, μέντορας στο πρόγραμμα mentoring του Job-Pairs, μοιράζεται την εμπειρία του.

Τι σας ώθησε να δηλώσετε συμμετοχή ως mentor στο Job-Pairs;

Η επιθυμία μου να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους τα βιώματα/εμπειρίες από τα πρώτα μου βήματα στην αγορά εργασίας.

Υπήρξε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια του προγράμματος; Κάτι που θυμάστε έντονα;

Ναι, υπήρξε. Πιο συγκεριμένα ήταν η πρώτη συνάντηση με την mentee (Φιορεντίνα Κούτση) μέσω Skype. Την αρχική αμηχανία διαδέχτηκε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους/επιθυμίες, γεγονός που έκανε και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν αποδοτικά.

Μπορείτε να μας πείτε με μία λέξη τι αποκομίσατε εσείς από το πρόγραμμα;

Ηθική ικανοποίηση.

Tι θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να γίνει mentor; Γιατί να γίνει και γιατί να επιλέξει το Job-Pairs;

Εάν είστε εργαζόμενος που διαθέτει ικανοποιητική εμπειρία στον τομέα εργασίας σας και θα θέλατε να τη μοιραστείτε με ένα νέο άνθρωπο που χρειάζεται υποστήριξη κατά την είσοδο του στην αγορά εργασίας, δηλώστε συμμετοχή άμεσα. Η δομή και οργάνωση του Job-pairs εγγυάται μία εποικοδομητική εμπειρία και για τις δύο πλευρές.


Parts Coordinator | Toyota Material Handling