Blog

Blog

Ψάχνετε δουλειά; Προετοιμαστείτε διασκεδάζοντας!

Εάν είστε στη φάση αναζήτησης εργασίας ή έχετε περάσει από αυτή στο παρελθόν, θα έχετε νιώσει το άγχος για την προετοιμασία για μια συνέντευξη. Πολλές φορές το άγχος μεγαλώνει γιατί δεν ξέρεις τι να κάνεις για να προετοιμαστείς καλύτερα. Πως θα σας φαινόταν να εξασκούσατε τις δεξιότητες που σας κάνουν δυνατότερο υποψήφιο όχι μόνο χωρίς να το καταλαβαίνετε αλλά ενώ διασκεδάζετε; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Ας δούμε πώς…

Αποδράστε από Εscape Rooms

Στόχος είναι να αποδράσετε από το δωμάτιο μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό θα το πετύχετε παρατηρώντας, συνδυάζοντας στοιχεία και λύνοντας γρίφους. Οι γρίφοι αυτοί μοιάζουν πολύ με ένα μέρος των τεστ που δίνουν οι εταιρίες πριν την συνέντευξη. Είναι ασκήσεις λογικής, μαθηματικών και παρατηρητικότητας. Ό,τι κάνατε δηλαδή και όσο ήσασταν στο δωμάτιο απόδρασης! Πάρτε λοιπόν την παρέα σας και εξασκηθείτε!

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Μέσα από το παιχνίδι λειτουργείς σε μια ομάδα με συμμάχους αλλά και αντιπάλους, μαθαίνεις να βάζεις στόχους και να χαράσσεις την στρατηγική σου ώστε να τους πετύχεις. Οι δεξιότητες αυτές καλλιεργούνται ασυνείδητα παίζοντας και έτσι αργότερα κατά την αναζήτηση εργασίας θα θέσετε τους επαγγελματικούς στόχους, θα βρείτε τους συμμάχους σας, θα αναγνωρίσετε τους αντιπάλους σας και τέλος θα προσπαθήσετε να κερδίσετε…τη δουλειά! Ένας υποψήφιος που γνωρίζει καλά που θέλει να φτάσει και ποια όπλα έχει σίγουρα δείχνει πιο σίγουρος και έχει πλεονέκτημα.

Κλείστε ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Με ένα ταξίδι στο εξωτερικό ανοίγουν οι ορίζοντές σου, γνωρίζεις διαφορετικές κουλτούρες αλλά και μαθαίνεις να ψάχνεις και να βρίσκεις αυτό που θες σε άγνωστο περιβάλλον. Επιπλέον, κάνεις εξάσκηση στις ξένες γλώσσες, κυρίως αγγλικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που στις συνεντεύξεις ένα κομμάτι γίνεται στα αγγλικά ή καλείστε να γράψετε ένα κείμενο στα αγγλικά. Όσο καλό και αν είναι το επίπεδό σας, πάντα βοηθάει η πρόσφατη εξοικείωση με τη γλώσσα.

Φτιάξτε παζλ

Τα παζλ, αν και συνήθως ατομική δραστηριότητα, είναι πολύ καλά στο να ακονίζουν τον νου, βοηθάνε στην αυτοσυγκέντρωση και ενισχύουν την παρατηρητικότητα. Επιπλέον, το φτιάξιμο ενός σύνθετου παζλ, μας διδάσκει την αρετή της υπομονής η οποία είναι πολύ χρήσιμη τόσο σε μια συνέντευξη όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μας ζωής.

Διαβάστε βιβλία και εφημερίδες

Το διάβασμα κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση, βελτιώνει το λεξιλόγιό μας καθώς και τον τρόπο έκφρασής μας, προφορικό ή γραπτό, δεξιότητα που θα εκτιμηθεί από έναν μελλοντικό εργοδότη. Ένα πολύ σημαντικό όμως πέρα από τα προφανή, είναι ότι το διάβασμα εγείρει την φαντασία αλλά και διευκολύνει τον τρόπο σκέψης. Όταν λοιπόν σε μια συνέντευξη σας ζητηθεί να περιγράψετε μια κατάσταση από το παρελθόν, πώς ξεπεράσατε μια δυσκολία για παράδειγμα, το μυαλό θα ανατρέξει πολύ γρηγορότερα αν είναι σε «φόρμα».

Διασκεδάσατε; Είστε ο ιδανικός υποψήφιος!


Στέλεχος Πωλήσεων & Marketing, MBA