Blog

Blog

Πώς από Mentee έκανα το δικό μου επιχειρηματικό ξεκίνημα

Οι λόγοι οι οποίοι σε ωθούν στο να βρεθείς στο πρόγραμμα Mentoring του Job-Pairs, είναι συνήθως συγκεκριμένοι. Είτε είσαι στην αναζήτηση εργασίας, είτε θέλεις να βρεθείς σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον με έναν έμπειρο μέντορα, είτε θέλεις να κάνεις Personal SWOT Analysis και είτε απλά να βελτιώσεις τα Personal Skills σου. Στην δική μου περίπτωση, το πρόγραμμα του Job-Pairs με οδήγησε στο δικό μου success story.

Βρέθηκα στην θέση του Mentee 2 φορές, για 2 διαφορετικούς λόγους. Την πρώτη φορά, έχοντας βρει την πρώτη μου δουλειά ως Digital Marketing Junior και την δεύτερη όντας άνεργος και προσπαθώντας να αναπτύξω το δικό μου Project.

Στην πρώτη περίπτωση με την Mentor μου, κα. Έλενα Ξενάκη, ήθελα να αναπτύξω κυρίως digital marketing skills και να γνωρίσω καλύτερα το αντικείμενο της νέας μου εργασίας. Η κα. Ξενάκη με έφερε κοντά σε όρους και τεχνικές που δεν γνώριζα την ύπαρξη τους, εφόδια που χρησιμοποιώ και συμβουλεύομαι ακόμα και σήμερα. Γνώρισα από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου Marketing Agency της ελληνικής αγοράς και αναθεώρησα πολλά πράγματα που γνώριζα για το Digital Marketing, το Social Media Management και το Business Development.

Όταν αποφάσισα για δεύτερη φορά να ακολουθήσω το πρόγραμμα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ήμουν στην αναζήτηση νέων προκλήσεων και μόλις είχα τελειώσει έναν μεγάλο κύκλο αποτυχημένης προσπάθειας να βρω μια θέση εργασίας που να καλύπτει τα θέλω μου. Έτσι, η επαφή μου με τον Mentor μου, κο. Γιάννη Σιδηροπόπουλο, έγινε κάτω από συνθήκες προβληματισμού για εμένα και με σκέψεις να αναπτύξω το δικό μου Project. Ο κος Σιδηρόπουλος ανακάλυψε από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση τους προβληματισμούς μου. Προσπάθησε να με καθοδηγήσει εύστοχα, ώστε να ακολουθήσω αυτό που ήθελα περισσότερο και να μάθω να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις που εμφανίζονται συνεχώς. Τεχνικές πωλήσεων, αυτοβελτίωσης και λήψης κρίσιμων αποφάσεων ήταν τα κομμάτια που δουλέψαμε περισσότερο.

Με τα εφόδια που πήρα και από τους δυο μέντορες μου, κατάφερα να αναπτύξω το δικό μου project. Ένα project που πραγματοποιήθηκε και στηρίχθηκε σε στοιχεία που μοιράστηκαν μαζί μου οι μέντορες μου. Μια επιχειρηματική κίνηση που ήταν στο μυαλό από τις ημέρες που ήμουν φοιτητής και δεν τολμούσα να υλοποιήσω.

Σήμερα, έχοντας τον τίτλο του Owner του Aegina Project, ενός σύγχρονου digital τουριστικού οδηγού για το νησί της Αίγινας, μπορώ με σιγουριά να πω κάτι. Κατά την διαδικασία του Mentoring του Job-Pairs, ξεπέρασα φόβους και αδυναμίες, βελτιώθηκα και κυρίως ανακάλυψα στοιχεία της προσωπικότητας μου. Κυρίως όμως, ότι χρωστάω πολλά στο Job-Pairs και την ομάδα του. Αλλά ακόμα περισσότερα στην Έλενα και στον Γιάννη.


Owner του Aegina Project