Blog

Blog

Η κινητοποίηση είναι το ήμισυ του παντός!

Τελικά τι είναι αυτό που μας κινητοποιεί; Που μας ωθεί να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή;

Μια αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ακόμα και όταν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια εκείνα που μας κάνουν να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή. Οι πιο συχνοί λόγοι που οι άνθρωποι δε θέλουν να αλλάξουν είναι οι παρακάτω

  • Ο φόβος μήπως δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στη νέα κατάσταση
  • Η συνήθεια, η άνεση και η σιγουριά που οδηγούν σε στασιμότητα
  • Η αίσθηση της αβεβαιότητας
  • Η μη κατανόηση της χρησιμότητας της αλλαγής

Όλοι αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας στις παραπάνω καταστάσεις. Σίγουρα υπήρξαν φορές που μας κράτησαν πίσω αλλά ας σκεφτούμε και τις στιγμές εκείνες που κάναμε το επόμενο βήμα αψηφώντας τις δυσκολίες. Τις στιγμές που πιστέψαμε στον εαυτό μας και αλλάξαμε ό,τι δε θέλαμε και τελικά τα καταφέραμε.

Πότε λοιπόν ξεπερνιούνται όλα αυτά που μας κρατούν πίσω; Τη στιγμή αυτή που θα το πάρουμε απόφαση! Όταν νιώσουμε πραγματικά σίγουροι και έτοιμοι για αυτό!

Η αρχική κινητοποίηση έρχεται από μέσα μας και όντως είναι το ήμισυ του παντός. Γιατί αν δε θέλεις ή δεν κρίνεις ότι πρέπει να αλλάξεις, δεν πρόκειται να προχωρήσεις εύκολα στα επόμενα στάδια ή είναι πιθανότερο να τα παρατήσεις.

Εκτός όμως από την εσωτερική μας δύναμη που θα πυροδοτήσει μια αλλαγή, έχει μεγάλη σημασία στην πορεία σου αυτή να έχεις δίπλα σου τα κατάλληλα άτομα. Τα άτομα αυτά, που μπορεί να είναι από το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον ή ο μέντοράς σου στον εργασιακό τομέα, είναι εκείνα που θα σε υποστηρίξουν, θα σου δώσουν ώθηση και θα σου δείξουν τον δρόμο. Μήπως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους; Να αλλάξεις ότι δε σε ικανοποιεί πια ή να ανακαλύψεις κάτι νέο που θα σε ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο;

Για να βρεις τον μέντορα που θα σε αφυπνίσει και θα σε στηρίξει κάνε κλικ εδώ.

Μη ξεχνάς όμως πως πάντα ο καταλύτης της αλλαγής είσαι ΕΣΥ!


Στέλεχος Πωλήσεων & Marketing, MBA