Blog

Blog

Μήνας Mentoring! Πες και εσύ “Ευχαριστώ”!

Ο μήνας Ιανουάριος γιορτάζεται ως Εθνικός Μήνας Mentoring στην Αμερική από το 2002, μία πρωτοβουλία του οργανισμού MENTOR και του Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Ο εθνικός μήνας mentoring εστιάζει στην ανάδειξη της πολύτιμης αξίας των μεντόρων, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα, οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικοί οργανισμοί, τα σχολεία, οι Μ.Κ.Ο. και άλλες συναφείς οργανώσεις μπορούν να δουλέψουν μαζί, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που λειτουργούν ως μέντορες και συνεπώς να διασφαλιστεί ο θετικός αντίκτυπος του έργου τους.

Κάθε Ιανουάριο, ο οργανισμός MENTOR διοργανώνει μια καμπάνια αφιερωμένη στο mentoring και στην θετική του επίδραση στις ζωές των νέων.

Στόχοι της #ThankYourMentor καμπάνιας είναι η ευασθητοποίηση των ενδιαφερομένων σχετικά με το mentoring καθώς και η ενασχόληση μεντόρων σε ποικίλα προγράμματα, τα οποία διαθέτουν λίστες αναμονής νέων που επιζητούν καθοδήγηση.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση ενδιαφερομένων ενηλίκων που επιθυμούν να λειτουργήσουν ως μέντορες. Tαυτόχρονα, άτομα τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του mentoring ως mentees αποδίδουν ένα δημόσιο «Ευχαριστώ» προς τον μέντορά τους στα social media.

Με αφορμή τον εορτασμό του mentoring για τον μήνα Ιανουάριο, η ομάδα του Job-Pairs ενώνει την προσπάθεια της με τον οργανισμό MENTOR και σε καλεί να μοιραστείς ένα δημόσιο «Ευχαριστώ». Ανέδειξε και εσύ την σημασία του mentoring στην ζωή ενός νέου ανθρώπου, ενός επαγγελματία που ξεκινάει τώρα την επαγγελματική του σταδιοδρομία… και πού ξέρεις;! Μπορεί να έχεις και εσύ αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.

Αν θέλεις να συμμετάσχεις στην πρωτοβουλία αυτή, τότε ακολούθησε τα εξής βήματα:

Οδηγίες - Mentoring Month January '18

Όροι και προϋποθέσεις:

Μπορείς να συμμετάσχεις εάν βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια ή έχεις ολοκληρώσει το πρόγραμμα mentoring του Job-Pairs μία ή περισσότερες φορές από το 2013 έως σήμερα.

Μπορείς να δημοσιεύσεις απεριόριστες φορές στα social media της επιλογής σου. Μια έγκυρη συμμετοχή περιλαμβάνει το μήνυμα “Ευχαριστώ τον μέντορά μου …” και τα hashtags #ThankYourMentor, #Job-Pairs, #Mentoring.

Ας πούμε όλοι μαζί “Ευχαριστώ”!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια στην Αμερική, δες εδώ.

Επισκέψου τη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και LinkedIn για να ενημερώνεσαι για νέες συνεργασίες, εκδηλώσεις, χρήσιμα εργαλεία για την ανεύρεση εργασίας και φυσικά τα πάντα γύρω από το #mentoring!