Blog

Blog

Η ώρα για να αλλάξεις δουλειά είναι τώρα;

Ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί εργαζόμενοι στον εαυτό τους. Ποια είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για την αλλαγή; Εάν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά αλλά δεν είσαι σίγουρος, απλώς απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.

  1. Έχουν επιτευχθεί οι βασικοί σου στόχοι;

    Ξεκινώντας μια δουλειά βάζουμε κάποιους στόχους. Αυτοί είναι ο χρόνος παραμονής στη θέση, οι αναμενόμενες απολαβές καθώς και τα αναμενόμενα οφέλη από άποψη εμπειρίας και γνώσεων. Εάν νιώθεις ότι έχεις ολοκληρωθεί στη συγκεκριμένη θέση εργασίας είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Προσοχή! Οι στόχοι τις περισσότερες φορές δεν είναι βραχυπρόθεσμοι. Είναι δύσκολο να επωμιστείς τα οφέλη από μια θέση εργασίας το πρώτο διάστημα. Η εμπειρία και η γνώση έρχονται με τον καιρό για αυτό χρειάζεται υπομονή.
  2. Από προοπτικές εξέλιξης τι γίνεται;

    Έχοντας στο μυαλό σου το προσωπικό επαγγελματικό πλάνο ανάπτυξης, υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης στη συγκεκριμένη θέση; Η εξέλιξη μπορεί να είναι στο ίδιο τμήμα ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ή σε κάποιο άλλο τμήμα στην ίδια εταιρία.
  3. Είναι το αντικείμενο που θέλεις να συνεχίσεις να ασχολείσαι;

    Έχοντας δουλέψει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και γνωρίζοντας το τελικά καταλαβαίνεις εάν θέλεις να εξελιχθείς πάνω σε αυτό ή να κάνεις στροφή στην καριέρα σου. Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είναι αργά!
  4. Ταιριάζεις στην κουλτούρα της επιχείρησης στην οποία εργάζεσαι;

    Ακόμα και όταν νιώθεις απόλυτα ικανοποιημένος από τη θέση εργασίας σου δεν μπορείς να αγνοήσεις το θέμα της κουλτούρας της επιχείρησης που εργάζεσαι. Το να μη ταιριάζεις στη συγκεκριμένη κουλτούρα δεν είναι κακό. Ιδιαίτερα όταν έχεις ωριμάσει εργασιακά, το θέμα της κουλτούρας έρχεται στο προσκήνιο. Αν νιώθεις ότι εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που δε σου ταιριάζει μάλλον ήρθε η ώρα να το αλλάξεις!

Για περισσότερες συμβουλές σε θέματα καριέρας μπορείς να βρεις τον δικό σου μέντορα κάνοντας αίτηση στο πρόγραμμα mentoring του Job-Pairs.


Στέλεχος Πωλήσεων & Marketing, MBA