Blog

Blog

Δουλεύεις από το σπίτι; Ποιες δεξιότητες είναι πιο απαραίτητες από ποτε;

Ψηφιακή επικοινωνία

Τώρα που τα virtual meetings είναι μέρος της καθημερινότητάς μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την κατάλληλη ψηφιακή και επικοινωνιακή ικανότητα ώστε να είμαστε άνετοι, φυσικοί αλλά και να μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε και να πείσουμε τους συνομιλητές μας.

Tip: Εξασκήσου στην κάμερα και βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου για να αυτο-βελτιωθείς!

Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου

Αν και όσο είσαι σπίτι νομίζεις ότι έχεις άπλετο χρόνο μάλλον η εμπειρία δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει. Το σημαντικό είναι να κρατάμε τις ισορροπίες μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου.

Tip: Προσπάθησε να οργανώσεις τις δουλειές τόσο του γραφείου όσο και τις προσωπικές και να βάζεις προτεραιότητες κρατώντας ισορροπία!

Multi-tasking

Ποτέ δεν είχαμε περισσότερα πράγματα να κάνουμε ταυτόχρονα. Χρειάζεται να τα κάνουμε όλα μαζί και όλα αποτελεσματικά και αυτό θέλει εξάσκηση.

Tip: Μείνε ψύχραιμος/η και βάλε προτεραιότητες! Όσο πιο πολύ εξασκείσαι τόσο καλύτερος/η γίνεσαι!

Αυτοπαρακίνηση και Αυτοπειθαρχία

Όταν είσαι συνεχώς σπίτι και δεν έχεις κάποιον να σε κινητοποεί, χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να παρακινείς ο ίδιος τον εαυτό σου αλλά και να πειθαρχείς ώστε να μην αποσπάσαι.

Tip: Βάλε στόχους κάθε μέρα, παρακολούθησε την εξέλιξή σου και δες σε να βελτιώνεσαι!

Το θετικό είναι ότι δουλεύοντας από το σπίτι προσαρμοζόμαστε σε μια νέα κατάσταση και οι περισσότεροι έχουμε αναπτύξει και εξασκήσει νέες δεξιότητες που σίγουρα θα μας φανούν πολύ χρήσιμες!

Θεανώ Μακρή

Στέλεχος Πωλήσεων & Marketing, MBA