Blog

Blog

Η σωστή προετοιμασία οδηγεί σε μία επιτυχημένη συνέντευξη

Πριν πας για συνέντευξη σιγουρέψου ότι:

1. Έχεις μελετήσει πολύ καλά την εταιρία στην οποία πας καθώς και τα προϊόντα ή υπηρεσίες της. Αυτό μπορείς να το κάνεις από την εταιρική ιστοσελίδα, από τυχόν δημοσιεύματα και τα social media. Έτσι, εκτός από το ότι θα φανείς προετοιμασμένος, θα μπεις και όσο γίνεται στην κουλτούρα της εταιρίας. Επιπλέον, μελέτησε όλα τα σημεία της αγγελίας εργασίας. Από την περιγραφή της θέσης και τις δεξιότητες που ζητούνται μπορείς να καταλάβεις σε γενικές γραμμές το στυλ εργαζόμενου που επιθυμούν και αν δεις ότι ταιριάζει με το δικό σου προφίλ, μπορείς να προετοιμαστείς ανάλογα.

2. Έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου τον λόγο που σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση και εταιρία και γιατί είσαι κατάλληλος υποψήφιος για αυτή. Είναι όντως κάτι που ονειρευόσουν και θα σε παρακινεί να βελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι; Αισθάνεσαι ωραία όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως εργαζόμενο με αυτές τις αρμοδιότητες σε αυτή την εταιρία; Να θυμάσαι ότι όταν εσύ είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου πείθεις και τους γύρω σου.

3. Έχεις ξεκουραστεί και έχεις καθαρίσει το μυαλό σου από δεύτερες σκέψεις. Μη σκέφτεσαι τι θα κάνεις αν αποτύχεις, μη σκέφτεσαι ότι θα περάσεις μια δύσκολη συνέντευξη. Το καθαρό μυαλό και η ξεκούραση έχουν πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία. Το να πας σε μια συνέντευξη με επαγγελματική διάθεση αλλά και χαλαρότητα και καλή διάθεση ταυτόχρονα, σε βάζει αμέσως σε πλεονεκτική θέση.

4. Και το κλισέ για το τέλος: Μη ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου! Είναι το πιο δυνατό σου όπλο!


Στέλεχος Πωλήσεων & Marketing, MBA