Blog

Blog

Γιατί το mentoring, κάνει καλό!

Πριν πας για συνέντευξη σιγουρέψου ότι:

Στην πρώτη έρευνα που έτρεξε η ομάδα του Job-Pairs μεταξύ των mentees που συμμετείχαν στη διαδικασία του mentoring και την ολοκλήρωσαν επιτυχώς, προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα ως προς την αξία που το Job-Pairs είναι σε θέση να δημιουργήσει για τους mentees του.

Από αυτούς που απάντησαν στο σύντομο ερωτηματολόγιο, προέκυψε ότι το 82% των συμμετεχόντων κατάφερε να βρει εργασία-σχετική με τον κλάδο στον οποίον επιθυμούσε να δραστηριοποιηθεί-σαν αποτέλεσμα του mentoring που προηγήθηκε, ενώ ένα άλλο μεγάλο ποσοστό συνέχισε με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μια ανάγκη που προσδιορίστηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας του mentoring, ώστε να βρουν ευκολότερα εργασία που τους ταιριάζει.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, είτε το mentoring οδήγησε σε εύρεση εργασίας, είτε σε στρατηγικές αποφάσεις για περαιτέρω εκπαίδευση, είναι αναμφισβήτητο, ότι αυτή η διαδικασία συνέβαλε καθοριστικά στην θετική εξέλιξη των mentees. Γιατί λοιπόν να μην συμμετέχεις και εσύ στην πρωτοβουλία του Job-Pairs, αποκομίζοντας μια σημαντικά αναπτυξιακή εμπειρία; Εφόσον είσαι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μην διστάσεις να δηλώσεις συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Θα χαρούμε πολύ να δούμε την αίτησή σου και να σου βρούμε έναν mentor που θα σε καθοδηγήσει αποτελεσματικά στα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα.

Θεωρούμε ότι το παρόν κείμενο θα ήταν ελλιπές, χωρίς την αναφορά στους mentors, τους ανθρώπους δηλαδή που παρά το επιβαρυμμένο τους πρόγραμμα, προσφέρουν απλόχερα το χρόνο τους, χωρίς καμία αμοιβή, πέραν της ηθικής ικανοποίησης που αποκομίζουν, όταν βοηθούν νέους ανθρώπους. Βέβαια, επειδή οι mentors δεν είναι ποτέ αρκετοί, αν επιθυμείτε να συμβάλετε στην προσπάθειά μας με το να αναλάβετε τον ρόλο του mentor, βοηθώντας έτσι νέους απόφοιτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, μπορείτε να το κάνετε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site μας. Η μόνη προϋπόθεση είναι η πενταετής προϋπηρεσία σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή κλάδο.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με αναφορά στους υπέροχους εθελοντές του Job-Pairs, οι οποίοι παρά την εργασία τους, τα μαθήματα και τις άπειρες παράλληλες ενασχολήσεις τους, αφιερώνουν τον χρόνο τους σε ένα σκοπό μοναδικό, αυτόν της δημιουργίας ευκαιριών και ελπίδας σε νέους ανθρώπους. Αν εν τέλει αποφασίσετε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία του Job-Pairs, είτε ως mentors, είτε ως mentees, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε, αφού αυτοί θα είναι στο πλευρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, υποστηρίζοντάς σε κάθε βήμα!

Ακόμα περιμένεις;

Κάνε αίτηση τώρα, γιατί το mentoring, κάνει καλό!