Οι mentors και οι mentees μας είπαν για εμάς…

Έχω κάνει αρκετά Job-Pairs και πάντα απολαμβάνω τη διαδικασία διότι με ευχαριστεί να βοηθώ, όσο μπορώ, νέους ανθρώπους. Αυτή τη φορά είχα μία mentee αφενός άπειρη (όπως άλλωστε όλοι σχεδόν οι mentees), αφετέρου με πολλές αρετές, όπως σοβαρότητα, αρχές, επιμέλεια, καλλιέργεια και μεθοδικότητα. Κατά (ευτυχή) σύμπτωση την ίδια περίοδο αναζητούσα αντικαταστάτρια για τη βοηθό μου και έτσι αποφάσισα να προσλάβουμε την mentee για δύο λόγους : πρώτον επειδή δίνω μεγάλη σημασία στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα των μελών της ομάδας μου και δεύτερον διότι δε μπορώ άλλο να ακούω για νέα και μορφωμένα παιδιά που εγκαταλείπουν αυτή τη χώρα…”

Αντώνιος Ευαγγελούλης, Mentor
Αντώνιος Ευαγγελούλης, MentorΓενικός Διευθυντής Πωλήσεων Επαγγελματικών Οχημάτων | Mercedes-Benz Hellas

Η εμπειρία που βίωσα με το Job-Pairs ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Ο μέντορας με τον οποίο με έφερε σε επαφή δεν περιορίστηκε σε επιφανειακές συμβουλές και συζητήσεις. Αντιθέτως, φρόντισε να κάνει την κάθε μας συνάντηση εποικοδομητική αλλά και ενδιαφέρουσα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα μου, και για αυτό είμαι ευγνώμων τόσο στον ίδιο όσο και στο πρόγραμμα.

Έλενα Κούρογλου
Έλενα Κούρογλου MenteeLinkedIn

Νιώθω πολύ τυχερός που μέσω αυτού του προγράμματος είχα την τύχη να γνωρίσω την κα Κόκκορη Ανάλια. Από την αρχή έως στο τέλος της διαδικασίας ήταν θετική στο να με συμβουλέψει σε οποιοδήποτε προβληματισμό κι αν είχα. Με βοήθησε ώστε να μου λυθούν απορίες και άγχη  που είχα στην προσπάθεια να μπω στον εργασιακό χώρο. Η κα Κόκκορη Ανάλια μου έδωσε μια ευκαιρία να εργαστώ σε μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές όπως είναι η Deloitte, δίνοντας μου μια ευκαιρία να γνωρίσω την πράξη έναν χώρο που δεν γνώριζα μέχρι τώρα τόσο καλά.

Νίκος Κοτσώνης
Νίκος ΚοτσώνηςMenteeLinkedIn

Ο Νίκος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, έδειξε ιδιαίτερη προσοχή και προθυμία στις συμβουλές και την καθοδήγησή μου! Ήταν μια πραγματικά απολαυστική διαδικασία και για εμένα καθώς μοιράστηκα τα άγχη και τις αγωνίες ενός νέου παιδιού και το βοήθησα στην εξέλιξή του! Μετά την ολοκλήρωση του mentoring, δώσαμε στο Νίκο την ευκαιρία να εργαστεί στη Deloitte και είμαι σίγουρη πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και θα εφαρμόσει όλα όσα μοιραστήκαμε αυτούς τους δύο μήνες!

Ανάλια Κόκκορης, Mentor
Ανάλια Κόκκορης, MentorPartner at Deloitte LinkedIn

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ξεκίνησε περίπου 4 χρόνια πριν, με στόχο να βοηθήσω νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού. Τελικά, η βοήθεια ήρθε αμφότερα, καθώς η διαδικασία του mentoring σε βοηθάει και σαν προσωπικότητα και σαν επαγγελματία να εξελιχθείς. Ο Νίκος ήταν ένας από τους υποψηφίους που με ενθουσιάσε το πάθος του και η επιμονή του, με αποτέλεσμα την ένταξή του στην ομάδα μας το συντομότερο δυνατό. Καλή επιτυχία!

Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Mentor
Κωνσταντίνα Γρηγορίου, MentorHiring Solutions Manager at Kariera.gr | Careerbuilder GreeceLinkedIn

Η εμπειρία μου ως mentee στο πρόγραμμα του Job-Pairs, έχει μία διάρκεια και συνέπεια στον χρόνο, καθώς μολονότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια, το στίγμα της παραμένει ανεξίτηλο μέχρι και σήμερα, στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Η μέντορας μου, με την αμέριστη συνεισφορά της και την αστείρευτη ενέργεια της, ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές μου προσδοκίες για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα.

Το Job-Pairs γενικότερα και η μέντορας μου ειδικότερα, συνεβάλαν καταλυτικά στο να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και δυνητικός επαγγελματίας. Νιώθω υπόχρεος, όλη αυτή τη γνώση και κυρίως καθοδήγηση που έλαβα, να μπορέσω στο μέλλον να τη μεταλαμπαδεύσω και εγώ σ’ έναν υποψήφιο, ο οποίος θα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Νίκος Τσίφτης
Νίκος ΤσίφτηςMenteeLinkedIn

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα του Job-pairs και η γνωριμία μου με το mentor, μου έδωσε τη δυνατότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προετοιμάσω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα και άμεσα να αλλάξω εργασιακό περιβάλλον. Ο mentor μου με ιδιαίτερη υπομονή και διάθεση μεταλαμπάδευσης γνώσεων, μου παρείχε συμβουλές σταδιοδρομίας και εξέλιξης. Με τη βοήθεια του, κατάφερα να βελτιώσω τα αδύναμα μου σημεία, να αναδείξω τις δεξιότητές μου και να προετοιμαστώ αποδοτικά για οποιαδήποτε συνέντευξη.

Κωνσταντίνα Μακρή
Κωνσταντίνα ΜακρήMenteeLinkedIn

Το μόνο που χρειαζόταν η Κωνσταντίνα ήταν μία καθοδήγηση στο τι ακριβώς να στοχεύσει στην αγορά εργασίας ώστε να προετοιμαστεί εποικοδομητικότερα για τις επικείμενες συνεντεύξεις της. Τα επαγγελματικά προσόντα τα διέθετε υπέρ το δέον. Μόλις το έκανε, ήταν θέμα εβδομάδων να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της όπως και έγινε. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας με δυναμισμό και πάθος για να πετύχει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχει όλα όσα έχει θέσει ως μίνιμουμ για την καριέρα της.

Δημήτρης Νίκογλου, Mentor
Δημήτρης Νίκογλου, MentorCofounder - Managing Partner | InfiLab GmbH LinkedIn